Apple Vision Pro

Apple Vision Pro kanske inte blir tillgänglig förrän den 2 februari, men du kan förbeställa den mycket tidigare än så. Så här går det till.

Efter att först ha introducerat Vision Pro under förra årets Worldwide Developers Conference avslöjade Apple nyligen att det kommande headsetet kommer att finnas tillgängligt från och med den 2 februari. Om du inte kan vänta med att lägga vantarna på det kan du dock förbeställa det från amerikanska Apple Store och online för 3 499 USD med start kl. 8:00 ET den 19 januari.

Om du planerar att lägga din beställning senare i veckan är det en bra idé att läsa på om allt du behöver veta i förväg. För att göra det lite enklare har vi samlat all information du behöver för att göra en förbeställning nedan, inklusive några detaljer om det kommande headsetet, de olika tillbehör som det levereras med och mycket mer. Vi kommer också att uppdatera det här inlägget när förbeställningarna öppnar – eller innan dess, om vi får reda på mer detaljer – så se till att bokmärka den här sidan.

Några detaljer om Apple Vision Pro

I ett nötskal är Apple Vision Pro ett mixed reality-headset som har en 4K-skärm för varje öga och låter användarna växla mellan virtual reality (VR) och augmented reality (AR) med en Digital Crown-liknande ratt. Tillsammans med Apples senaste generation M2-chip drivs headsetet av den nya R1-processorn och kör visionOS, ett nytt operativsystem som gör det möjligt för användare att navigera med hjälp av ögon, händer eller röst.

Apple har beskrivit headsetet som ett produktivitetsverktyg och en underhållningsenhet, men i sanning är vi inte säkra på exakt vad den utmärkande funktionen är ännu. Vi har dock en uppfattning om vad det är kapabelt till. Apple säger att headsetet kan spegla skärmen på din Mac och därmed fungera som en bärbar bildskärm för multitasking. Samtidigt kan du också använda headsetet för att köra iPhone- och iPad-appar som FaceTime, Photos och Movies, och till och med visa rumsliga videor inspelade med iPhone 15 Pro. Headsetet ska också ge en uppslukande streaming- och spelupplevelse och ge användarna tillgång till tjänster som Disney Plus och Apple TV-appen, tillsammans med spel som Sonic Dream Team och Super Fruit Ninja.

Vi har inte testat det nya headsetet ännu, men under den korta tid vi demonstrerade det blev vi imponerade. Apple kallar headsetet för en augmented reality-enhet, men vi tyckte att det snarare var ett fantastiskt VR-headset (även om Apple skulle föredra att vi kallar det för en spatial dator). Det erbjöd också den VR-skärm med högst upplösning som vi någonsin hade sett, med noll fördröjning och imponerande videopass-through som är skarp och tydlig.

Hur man testar Apple Vision Pro

På tal om Apple Vision Pro-demonstrationer kan du också prova headsetet själv om du är tveksam till att köpa det, förutsatt att du bor i USA. Du kan registrera dig för att demonstrera Apple Vision Pro i din lokala Apple Store med början kl. 8 den 2 februari på en först till kvarn-basis. Baserat på de detaljer vi har fått hittills låter det som om du kanske bara kan prova headsetet under lanseringshelgen, men vi har nått ut till Apple för att bekräfta.

Som nyligen beskrivits i Mark Gurmans Power On-nyhetsbrev kommer Vision Pro-demonstrationen i butiken förmodligen att pågå i upp till 25 minuter och involvera visning av foton och videor. Du kommer också att kunna kolla in en mängd appar från tredje part och använda headsetet som en ad hoc-ersättning för din dator eller en iPad. Apple kommer enligt uppgift att skanna ditt ansikte för att hitta rätt passform före demonstrationen, och om du behöver synkorrigering kommer en anställd också att skanna dina linser med en speciell enhet för att bestämma ditt recept. Apple sägs ha “hundratals” linser till hands, vilket bör göra det möjligt för anställda att tillgodose de flesta användare.

Så här förbeställer du Apple Vision Pro

Som tidigare nämnts kommer Apple Vision Pro att finnas tillgängligt den 2 februari, men du kan förbeställa det från Apple med start den 19 januari kl. 8:00 ET. Se dock till att du har din iPhone eller iPad till hands, eftersom du måste skanna ditt ansikte via Face ID så att Apple kan bestämma rätt storlek på huvudremmen för dig. Apple har också fastställt att du behöver den senaste versionen av App Store-appen för att göra detta, så kom ihåg att uppdatera din programvara i förväg.

Headsetet kostar från 3 499 USD med 256 GB lagringsutrymme och inkluderar ytterligare tillbehör som en poleringsduk, ett Solo Knit Band, ett Dual Loop Band, en headsetmask som Apple kallar en “Light Seal” och två Light Seal-kuddar. Ett skydd för headsetet ingår också, liksom ett batteri, USB-C-laddningskabel och USB-C-strömadapter.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *