Samsung

Vi är trötta på att gå igenom appar på våra telefoner hela dagarna. Kan Samsung visa oss ett AI-verktyg som räddar oss?

Samsung presenterar nya telefoner den här veckan, och de kommer att vara de mest AI-telefoner som någonsin har AI. Det är ingen gissning, även om det skulle vara en enkel sådan efter “Put a ChatGPT on it” CES 2024. Nej, Samsung berättar det för oss på de mest högljudda sätt som är möjliga – inklusive att lägga det på Sphere, vilket är 2024 års motsvarighet till att ropa det från hustaken. Men exakt hur ser AI på en telefon ut? Hittills har det handlat om en handfull tekniska demonstrationer. Den här veckans Galaxy Unpacked-event är ett tillfälle att visa oss potentialen med AI på en mobil enhet. Och till skillnad från en tvättmaskin med ChatGPT förinstallerat, kan AI vara riktigt användbart på våra telefoner.

AI dök upp i stor skala 2023, men som ett verktyg på våra mobila enheter har det varit lite av en no-show hittills. Det är helt enkelt verkligheten med vår nuvarande teknik; de massiva språkmodeller som driver chatbots som ChatGPT kan helt enkelt inte köras på våra telefoner. Du kan ladda ner en ChatGPT-app som kör frågor i molnet, men den kan inte berätta för dig om ett viktigt e-postmeddelande just har kommit in. Saker och ting förändras långsamt: Pixel 8 Pro kom i oktober och kan köra Googles grundmodeller på enheten, med vissa AI-drivna uppdateringar som utlovas senare. Men hittills har bara ett par av dem kommit, och de är lite överväldigande.

En programuppdatering i december lade till möjligheten att använda AI för att sammanfatta Recorder-utskrifter – en funktion som jag omedelbart började använda eftersom jag älskar Pixel Recorder-appen. Men den kan inte hantera långa inspelningar; allt över 10 minuter verkar vara förbjudet. Det uteslöt de flesta av mina inspelningar. I samma uppdatering kom Video Boost, som marknadsförs som Night Sight för videor. Det är bra, men effekterna är inte lika dramatiska som Night Sight är för stillbilder, och du kan behöva vänta en timme eller två på din video medan den bearbetas i molnet.

Ändå finns det något mer lovande i verken. Vid Pixel-lanseringsevenemanget i slutet av förra året tillkännagav Google Assistant med Bard, dess ChatGPT-liknande AI-chattbot. Bard har inte varit den mest imponerande AI:n från början, men den har stadigt fått användbara funktioner – att förvandla den till en assistent som kan utföra mycket mer komplexa uppgifter än att ställa in en timer skulle vara ett steg i rätt riktning. Och att döma av Samsungs teaserbilder från Unpacked kan Bard ha något att göra med den här veckans tillkännagivanden.

Kan Galaxy S24-serien lanseras med någon version av Bard? Var skulle Bixby vara i allt detta? Kommer du ihåg Bixby? Det kan tyckas ovanligt att Google lanserar sin AI-nyhet med en konkurrents telefon, men å andra sidan säljer Samsung med bred marginal fler Android-telefoner än Google. AI-eran kan göra dessa fiender till ännu närmare samarbetspartners.

Samsung Rabbit R1

Det finns helt klart mycket mer som AI kan göra på våra telefoner, och den tydligaste visionen av denna framtid hittills kom inte från Google eller Samsung. Det var faktiskt inte en telefon alls – det var Rabbit R1, CES 2024:s stora snackis. Det är en liten pryl designad av Teenage Engineering som fungerar som en AI-assistent för din telefon. Du ger den åtkomst till dina appar och konton och ber den sedan göra saker som att boka en flygresa eller beställa en pizza. Istället för att öppna appar och knappa dig igenom menyer kommer den enligt uppgift att göra grovjobbet åt dig. Drömmen!

Det är övertygande, även om det verkar troligt att det kommer att slukas av telefonerna själva i framtiden. Men om du letar efter en indikation på hur redo människor är att anlita AI för att hantera sina digitala liv, behöver du inte titta längre än de tiotusentals personer som förbeställde R1 inom den första veckan.

Det är uppenbart att vi är redo att ta en paus från det tråkiga arbetet med att knappa på våra telefoner hela dagarna – kommer Galaxy S24 att visa oss hur den framtiden ser ut? Eller blir det bara ännu en teknikdemo?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *