apple macbook 2023

apple macbook 2023

Ett par rapporter som publicerades idag avslöjar eventuellt Apples sortiment av bärbara datorer och iPad för 2023. Om det stämmer är det stora förändringar på gång. Bokstavligen stora: Apple sägs bygga en 14,1-tums iPad Pro och en 15-tums MacBook Air.

Båda rapporterna kommer från källor med goda meriter. Ross Young avslöjade i dag nyheten om 14,1-tums iPad, och Bloombergs Mark Gurman publicerade en detaljerad rapport som beskriver detaljerna om 15-tums MacBook Air, tillsammans med en potentiell tidsplan för lansering av Macs som drivs av de oannonserade M2 Pro- och M2 Max-chipset.

Enligt Young kommer den kommande jätte-Ipad att ha en MiniLED-skärm som drivs av Apples ProMotion-skärmteknik. Detta påstående är i linje med en tidigare rapport som uppgav att den 14,1-tums iPad Pro skulle drivas av M2-chipsetet och att den skulle komma med 512 GB lagringsutrymme och 16 GB basminne. På samma sätt kommer M2-chippet även till de mindre versionerna av iPad Pro.

MacBook Air ryktas också växa i storlek. Enligt Gurman planerar Apple att släppa den hittills största versionen av MacBook Air så snart som våren 2023. Företaget har tydligen tidigare lagt en tidigare 15-tumsversion av MacBook Air på hyllan för att fokusera på den 13,6-tumsversion som tillkännagavs tidigare i veckan på Apples utvecklarkonferens 2022. Gurmans rapport uppger också att Apple håller på att bygga en ny bärbar dator på 12 tum och siktar på en lansering 2023 eller i början av 2024. Om den släpps skulle detta vara Apples minsta bärbara dator sedan man lade ner den 12-tums MacBook 2019.

Som väntat väntas nya high-end MacBook Pros komma ut på marknaden i slutet av 2022. Dessa bärbara datorer förväntas drivas av uppgraderade versioner av M2-chipsetet, troligen kallade M2 Pro och M2 Max. Eftersom den här produktlinjen släpptes förnyad förväntas få förändringar utöver den nya processorn.

Tidigare i veckan höll Apple sin årliga utvecklarkonferens, där företaget presenterade en mängd nya produkter, bland annat M2-chippet, en omdesignad MacBook Air och nya versioner av sina operativsystem för datorer och mobiler.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *