Ryzen 9 7845HX

Ryzen 9 7845HX

12 kärnor i din bärbara dator?

En ny mobil Ryzen 9-processor kan precis ha gjort sitt första framträdande i ett riktmärke, och för första gången kommer 12 Zen 4-kärnor att finnas i bärbara datorer. Om den existerar, alltså. Detta är definitivt ett rykte, för tillfället, och kommer som det gör från hårdvarutipsaren Benchleaks Twitter-konto (öppnas i ny flik).

Den påstådda AMD Ryzen 9 7845HX APU:n dyker upp i en benchmark-lista för Ashes of the Singularity: Escalation, ett strategivideospel som har ett rykte om sig att vara hårt belastande för processorkärnorna. Riggen verkar använda den integrerade Radeon GPU:n, har 8 GB RAM och körde spelet i 1080p under DirectX 11 med grafikinställningarna på “crazy”, vilket är nivån över “extreme”. Den hade ett genomsnitt på drygt 50 bilder per sekund.

Med 12 kärnor och 24 trådar – som i riktmärket visas som 24 kärnor, vilket var fallet med den 12-kärniga 7900X – är detta den första Ryzen HX-processorn som är utrustad med mer än åtta kärnor. HX-processorer lades till i AMD:s sortiment i Ryzen 5000-generationen och innebär ännu högre prestanda än den “normala” H-serien, som är högpresterande mobila APU:er. De vanliga mobila APU:erna får ett U i slutet av sitt namn, medan ett chip i M-serien är för mobila lågprismobiler.

Videocardz spekulerar i att detta skulle kunna innebära att Ryzen 9 7845HX är en omarbetad skrivbordsmodell, och det kan säkert vara en medlem av Dragon Range familjen som tillkännagavs i juni. Detta gör det till ett av de första mobila chipen som identifieras med hjälp av AMD:s nya namnkonvention: 7 i början betyder 2022, 8 är dess marknadssegment och kan förvirrande nog betyda att det antingen är en Ryzen 7 eller 9 (även om CPU-namnet är ganska tydligt). 4 står för Zen 4-arkitekturen, och 5 betyder att det är den övre modellen i sitt segment – ett chip i lägre klass skulle ha en 0 här.

Direkta jämförelser är svåra att hitta, eftersom de flesta andra benchmarks på webbplatsen visar AMD HX-chip från tidigare generationer som kör diskreta GPU:er, använder DirectX 12 eller Vulkan, eller har sina grafikalternativ inställda helt annorlunda. En Ryzen 9 5900X med 12 kärnor som använder den integrerade GPU:n under Vulkan och med 32 GB RAM klarade till exempel en genomsnittlig poäng på 112 FPS, vilket tyder på att DirectX 11 inte är det bästa API:et för att verkligen visa upp det nya chipets kapacitet.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *